Moderaterna valfiskar | SD Västerbotten

Moderaterna valfiskar

sd om tiggeriet

Moderaterna förklarar i en debattartikel hur de tänkt motionera inom partiet för att förbjuda organiserat tiggeri. Tanken är alltså att det ska vara förbjudet att organisera tiggeri.

Det finns redan en lag mot människohandel.

Vi har läst i Uppsala Nya Tidning hur polismyndigheten och socialtjänsten sällan ingriper mot detta. Lagstiftningen är tandlös. Det enda ansvarsfulla sättet att få bukt med tiggeriet är att förbjuda det.

Moderaterna kommer inte arbeta för ett tiggeriförbud – men de ska se över ordningslagen. Detta är inte trovärdigt. Detta är ingen lösning. Detta är valfiske.

Det kommer bli intressant att få ta del av deras syn på frågan under kommunfullmäktige nästa vecka – då interpellationen vi ställt rör ämnet, synnerhet som moderaterna ställde sig bakom stödet till Carlskyrkan för att utbilda tiggarnas barn.

Som ju alla kloka och Sverigevänliga personer vet så är det bara SD som vågar och aktivt kan driva ett förbud mot tiggeriet med kraft och framgång, lokalt och på riksplanet.

Tiggeriet är ett problem på allas läppar i dag men få tycks veta hur man ska lösa problemet.Under tiden kommer det alltfler tiggare in i gatubilden och nya kåkstäder växer upp var och hur som helst med nedskräpning och sanitära olägenheter i dess spår.

Moderaternas utspel är bara ett sätt att försöka återta alla de väljare som övergav partiet och valde SD i senaste valet.Ett fulspel alltså.Även från KD hörs liknande lockrop.Inte så konstigt då detta parti ligger skrämmande nära 4% och att vid val framöver få lämna riksdagen.

SD Umeå arbetar hårt på att driva frågor som våra väljare gett oss förtroende till.Framöver kommer en rapport från SD.s representanter i Landstinget där man tar strid för de utsatta mjölkböndernas svåra situation och därmed också slår ett slag för en levande landsbyggd.